Ημερίδα: «Συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019

Με αφορμή τα δύο χρόνια από την καταστροφική πλημμύρα της Μάνδρας, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, σε συνεργασία και με άλλα Ερευνητικά Κέντρα, σας προσκαλεί σε ημερίδα με τίτλο: «Συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στην αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών», την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, ώρα 9:00π.μ., στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Αμφιθέατρο «Λεωνίδας Ζέρβας».

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιαστούν καινοτόμες υπηρεσίες και εργαλεία για την πρόγνωση, εντοπισμό, παρακολούθηση και διαχείριση αποτελεσμάτων φυσικών καταστροφών.

Στην 1η θεματική ενότητα της ημερίδας, θα παρουσιαστεί η συμβολή των Ερευνητικών Κέντρων στις πρόσφατες φυσικές ή ανθρωπογενείς καταστροφές (πλημμύρα στη Μάνδρα, πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό κόλπο, πυρκαγιά στο Μάτι κ.α.).

Στη 2η και μεγαλύτερη θεματική ενότητα θα παρουσιαστούν τα καινοτόμα εργαλεία και οι υπηρεσίες που έχουν αναπτυχθεί από Ερευνητικά Κέντρα σχετικά με την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών.

Η Επιστημονική Επιτροπή της ημερίδας:
Μανώλης Πλειώνης (Πρόεδρος ΕΕ, ΕΑΑ), Βασίλης Γρηγορίου (ΕΙΕ), Νίκος Δεμερτζής (ΕΚΚΕ), Χρήστος Ζερεφός (ΑΚΑΔΗΜΙΑ), Ιωάννης Ιωαννίδης (ΑΘΗΝΑ), Σπύρος Μαυράκος (ΕΛΚΕΘΕ), Γιώργος Νούνεσης (ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ), Φωτεινή Στυλιανοπούλου (ΠΑΣΤΕΡ), Νεκτάριος Ταβερναράκης (ΙΤΕ), Χρήστος Χουσιάδας (ΕΕΑΕ)